Ansigtspleje

Nu er Julie jo 14 år.......og har fået sin første bums, ´suk 🤭

For at undgå at der går alt for meget 'den lille kemiker' i den, så har jeg lavet denne 'vejledning',(det må jo ikke hedde pictogrammer mere....for så er det pinligt😀)Den beskriver kort, hvad hun skal og hænger på badeværelset.

Julie har det med, at blande alt muligt sammen eller bruge alt muligt, som hun kunne finde i skabene. Det var ikke altid hensigtsmæssigt. Derfor har jeg nu begrænset det som står i skabet på badeværelset, så der kun står det som hun skal bruge. Med denne 'vejledning', så holder hun sig til det der står og det er nemt at overskue.

Aften rutine

Der er meget at huske om aften inden sengetid. 

bla. skal både mobil og skole computer lægges til opladning

Julies morgen rutine

Efter ferie kan det være svært at komme ind i rutinen igen. Jeg ved godt at man bør holde den samme rutine altid, også i ferien, men jo ældre hun bliver, så bliver det svære og svære at holde en tidlig senge tid. Til hverdag er senge tid kl 21, hvor hun læser en halv time og lægger sig til at sove kl 21.30. men i ferien er det svært. Især når det som julie er et delebarn, hvor reglerne ikke er de samme. Her hjemme prøver vi, at holde en fast senge tid i weekenden og ferie senest kl 22.30 for at læse og kl 23 slukke lys og sove. 

Så efter ferien er der behov for lige, at finde pictogrammet med 'morgenrutinen' frem igen. Efter et par dage er vi så 'på sporet igen'

Oprydning på værelset

Oprydning og rengøring på værelset kan stadig være lidt uoverskuligt. 

Dette pictogram gør det lidt mere oveskuligt

Rede seng

med dette billede kan Julie huske at rede sin seng om morgen

Små pictogrammer skal i brug igen

På mandag, hvor skole starter igen, vil Julie nok støde på nogle udfordringer. Hun skal jo være der længere og der er en masse nyt. og Julie er ikke god til nye ting. Hun giver selv udtryk for at hun gerne vil bruge pictogrammerne. fx. om morgen når vi skal ud af døren. Det kan tag næsten 20 min. at komme ud af døren. Så skal katten kæles, så skal den ha mad, der er da også lige noget på værelset. Så for at hun kan holde fokus, så prøver vi med pictogrammerne igen.

Bordskik

Børn med ADHD har rigtig svært ved at sidde stille. Det er vist ikke nogen overraskelse.

Julie har haft god glæde af en kuglepude, men pictogrammer er også et rigtig godt hjælpemiddel

Temperament og impulsiv

Disse pictogrammer bruger vi, hvis Julie er meget temperamentsfuld eller hvis hun er meget impulsiv.  

Rengøring af Julies værelse

Julies pictogram til rengøring af værelset, er lidt anderledes.

Det eneste der mangler er gulvvask. Det skyldes at, hvis Julie skal vaske gulv, så ville det ende med at vi har indendørs svømmehal. Derfor er det en voksen der vasker gulv. Det er også en voksen der skylder og vrider kluden op, som hun skal tørre borde og hyller af med.

 

 

Brug af microovn

Julie er et meget selvstændigt menneske og har svært ved at forstå, at hun skal spørge om hjælp til microovnen. Derfor har vi sat et skilt på lågen.

Spisning på værelset

Det er svært at forstå, at man ikke må spise på værelset. Så vi har sat et skilt på døren

Pictogrammer til at tage med på tur

En tur i sommerland, tivoli eller andre steder hvor der er mange mennesker, kan være lidt af en udfordring. Derfor har vi lavet nogle små pictogrammer i en lille ring i visitkort størelse til at tage med.

Vi fortæller altid Julie, hvad der skal forgå. vi gennemgår fx. altid de almindelige regler om at vi alle bliver samlet, hvornår og gerne hvad tid at vi skal have frokost, hvornår eller hvad tid vi skal have kaffe/kage eller frugt osv. og der gør pictogrammerne det nemmere for hende.

Orden på Julies værelset

Alt Julies legetøj er delt op i 12 forskellige kasser og sat i en rumdeler. hver kasse har et picogram hæftet på, så hun nemmere kan holde orden på sit værelse. på den måde kan Julie nemt se, hvor tingene hører til.

oprydning på værelset

Julie har mange ting som er fordelt i 12 kasser.

denne oversigt gør det overskuligt at ryde op på værelset

Tavle på Julies væresle

Denne tavle har Julie fået hængt op på sit værelse. Hun er rigtig glad for den og vil gerne have en til, så hun kan hænge tegninger op. På denne tavle er der et pictogram, som hun bruger om søndagen til rengøring af værelset. Der er også et billed af hendes seng, så er hun blevet rigtig god til at rede sin seng om morgen. Der hænger også hende skema, med dagene faste tider, fx. sengetid, hvad tid at vi skal op, gymnastik osv.

med denne tavle og pictogrammer har Julie holdt sit værelse ret fint hele ugen 🙂